Jelentős árukészletünk révén sztenderd termékeink többsége azonnal elérhető, partnereink részére igény esetén egyedi termékek biztonsági készletezését is vállaljuk.
Budapesti telephelyünkről folyamatos áruellátást biztosítunk, akár 24-72 órán belüli kiszállítással.
Megkeresése, ajánlatkérése esetén tanácsadó kollégánk haladéktalanul rendelkezésére áll, a kiválasztott termék akár 24-72 órán belül hozzáférhető.
Cégünk tevékenysége ISO 9001 rendszerben minősített.

A plombák olyan biztonsági zárak, melyet a biztosítani kívánt szerkezet vagy tárgy (pl. raktér, ajtó, hordó, láda stb.) nyitható részére tesznek rá, ezzel védve azt az illetéktelen hozzáféréstől.

A plombák leginkább a logisztikai területen dolgozó (pl. szállítmányozással, fuvarozással foglalkozó) cégek számára jelentenek hatalmas segítséget, hiszen a különböző küldemények és termékek szállításakor az elsődleges célok közé tartozik - a gyorsaság és az ép állapotban történő kézbesítés mellett - az ún. érintetlenség, melyet ezek a plombák képesek biztosítani. A közúti fuvarozással, folyami- vagy tengeri hajózással, légi közlekedéssel foglalkozó vállalkozások mellett gyógyszergyártóknak és élelmiszerfeldolgozóknak is gyakran szükségük van minőségi biztonsági plombákra.

Alapanyag szempontból eltérő típusokat különböztethetünk meg a piacon: úgymint műanyag plombák, fémbetétes műanyag plombák és fémplombák, de akár olyan egyedi megoldásokkal is találkozhatunk, mint például a ládazáró- vagy zipzárplombák. Ám bármilyen anyagból készüljön is egy plomba, minden esetben szigorú hazai- és nemzetközi követelményrendszernek kell megfelelnie.

A plombán elhelyezett egyedi (sorszám, egyedi céglogó vagy felirat, vonalkód stb.) azonosító garantálja a termék egyedi mivoltát és emellett ellenőrizhetővé és nyomon követhetővé válik az esetleges jogosulatlan hozzáférés is. Ezenfelül az adott biztonsági plomba alapanyag lehetővé teszi a fizikai védelmet is, mely során a plomba nyitása csak speciális vágóeszközzel oldható meg.

A plombák közül a legnépszerűbbnek, legismertebbnek a műanyagból készült plomba mondható, amelynek két fő fajtáját különböztetjük meg: műanyag- és fémbetétes biztonsági plomba. Emellett az alkalmazási módban is megkülönböztetünk két kategóriát, úgymint: feszesre húzandó plomba illetve egy ponton záródó plomba. A műanyag biztonsági plombák (mint általában a plombák) felhasználási területe igen széles skálán mozog, kezdve az egyszerű dobozoktól, ládáktól, a poroltókon és mérőórákon át, egészen a kamionokig vagy épp az ATM kazettákig. Szinte bárhol felhasználhatóak. Előnyös tulajdonságai: rozsdamentes, változtatható zárási hossz (lsd. feszesre húzandó típus), valamint könnyen felszerelhető és külön eszköz segítsége nélkül zárható illetve nyitható. A műanyag biztonsági plombák alapanyaguk és kialakításuk okán, fizikai védelmet nem nyújtanak, ellenben sokkal olcsóbbak, mint például a fémből készült társaik.

A fém biztonsági plombák használata fizikai védelmet is nyújt, melynek mértéke a plomba típusától függ. A fémplombák alkalmazásával értékes tárgyat, vagy szállítmányt óvhatunk meg az illetéktelen kezek elől. Ezen típusú biztonsági plomba előnyei közé tartozik a magas szakítószilárdság, a magasfokú biztonság, a fizikai védelem illetve a könnyű kezelhetőség. Felhasználási területinek határa szinte végtelen. Legyen szó akár szárazföldi szállításról, vasúti vagonokról, vagy tartálykocsikról, a biztonsági plomba mindenhol garantáltan megállja a helyét.

A megfelelő plomba kiválasztásakor meghatározó szempont az alkalmazási terület, a plombával biztosítani kívánt tárgy vagy tároló típusa, mérete és a biztonsági szinttel szemben támasztott követelmények. Valamennyi plomba egyedi azonosítóval (folyamatos és folytatólagos sorszámozással) készül, prémium minőségű anyagok felhasználásával.

Amennyiben Önnek biztonsági plombára lenne szüksége, esetleg valamelyik termékünk felkeltette érdeklődését és árajánlatot szeretne kérni, készséggel állunk rendelkezésére bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban. Elérhetőségünket és nyitvatartási időnket megtalálja a Kapcsolat menüpontban.

Gyakori kérdések

Mit jelent a plomba?

A plomba jelentése alatt egy olyan biztonsági zárat értünk, amelynek nem az az elsődleges feladata, hogy fizikai védelmet nyújtson az értékeknek, hanem hogy azáltal akadályozza meg az eltulajdonítást, hogy jelzi annak kísérletét. A biztonsági plomba nagyon fontos szerepet játszik értékeink biztonságának megőrzésében.

Mi az a plomba?

A plombák olyan biztonsági zárak, melyeket a védelmezni kívánt szerkezet vagy tárgy nyitható részére tesznek rá, ezzel védve azt az illetéktelen hozzáféréstől. A biztonsági plombának több fajtája ismert, a legközismertebbek a műanyag-, a fém- és a fémbetétes plombák.

Melyik a leggyakrabban használt plomba típus?

A legismertebb és leggyakrabban forgalmazott plomba a műanyagból készült plomba. Ennek a típusnak két fő fajtája a műanyag plomba és a fémbetétes plomba. Népszerűségük annak tudható be, hogy szinte bárhol felhasználhatók. A műanyag plombák alkalmazhatók például egyszerű dobozokon, ládákon, poroltókon, mérőórákon, kamionokon vagy ATM kazettákon.

A fémbetétes-, a fém- vagy a műanyag plomba a tartósabb?

A plombáknál erősség alatt a szakítószilárdság mértékét kell érteni. A műanyag-, fémbetétes- és fém plombák közül a legerősebb és legtartósabb a fém. A fém plombák közül is a legtartósabb darabok a konténerzárak és a sodronyzárak között vannak.

Miért a műanyag plomba a legismertebb?

Azért a műanyag plomba a legismertebb, mert ez a típus nagyon sok helyen, szinte bárhol felhasználható. Továbbá rozsdamentesek, változtatható a zárási hosszuk, könnyen felszerelhetők, illetve egyéb eszközök közreműködése nélkül zárhatók és nyithatók.

Mivel nyújt többet a fém plomba a többi típusnál?

A fém plombák használata valódi fizikai védelmet is ad. A fém biztonsági plombák használatával értékes tárgyakat, szállítmányokat védhetünk meg az illetéktelenek elől. Ezeknek a plombáknak különösen magas a szakítószilárdságuk, magasfokú biztonságot nyújtanak és könnyen kezelhetők.

Melyik a legerősebb plomba típus?

A legerősebb plombatípus a fém plomba. Ennek a típusnak a legjobb a szakítószilárdsága, továbbá szárazföldi szállítás-, vasúti vagonok- és tartálykocsik esetében is nagyfogú védelmet biztosít.